Šrouby „Hold & Drive” na udělování cen Daimler Supplier Award

Na konec to bylo „o fous“. S další optimalizací šroubů se společnost KAMAX dostala mezi tři poslední kandidáty na ocenění dodavatelů Daimler Supplier Award v kategorii inovací Global Procurement Trucks and Buses (globální dodávky pro nákladní automobily a autobusy).  

Touto inovací je integrovaný šestihranný klíč na konci šroubu. To umožňuje jednostrannou montáž – bez protikusu k upínání hlavy šroubu. V kombinaci se šrouby KXhead se také výrazně sníží hmotnost. S přibližně 280 šrouby a maticemi na voze Mercedes-Benz Actros to může znamenat snížení hmotnosti o 12,7 kg.

Mezi 450 partnery a hlavními dodavateli společnosti Daimler AG, kteří se sešli v Carl-Benz Aréně ve Stuttgartu, byli Dr. Wolfgang Scheiding, CMO společnosti KAMAX Holding, a Jürgen Dörr, ředitel odbytu (pro automobilový průmysl).  Heslem této události bylo „Vize. Odvaha. Hodnota.“ a opět se ukázalo, jak moc by chtěla korporátní skupina pokračovat v dalším rozvoji transformace a digitalizace mezi svými dodavateli.

Ocenění Daimler Supplier Award uděluje každoročně společnost Daimler AG jako uznání nadprůměrného výkonu a partnerství se svými dodavateli. Toto ocenění je v automobilovém průmyslu vysoce ceněno a je udělováno na základě hodnocení kvality, partnerství a inovací. Dr. Marcus Schoenenberg, vedoucí oddělení globálních dodávek pro nákladní automobily a autobusy Daimler: „Tímto večerem věnovaným udělování ocenění také slavíme desetiletí společného úspěchu: Kombinujeme naše odborné zkušenosti s odbornými zkušenostmi našich dodavatelů, a v důsledku toho vytváříme nejlepší nákladní vozy a autobusy Daimler. Děkujeme našim partnerům za jejich vynikající přínos!"